hirdetés
Gazdaság

A legtöbb turistát vonzó városok toplistájára ismét felfért a magyar főváros is

hirdetés
Budapest a hatvankettedik helyen szerepel a legtöbb turistát vonzó városok toplistáján.
Budapest
Budapest nagyjából a középmezőnyben, picit talán hátrébb helyezkedik el a százas listán (Forrás: pixabay.com / blizniak)
hirdetés

Az Euromonitor felmérése szerint Budapestet 3,8 millió külföldi látogatta meg tavaly, idén pedig várhatóan négymillió fölé fog emelkedni ez a szám. Mindez öt százalék körüli bővülést jelent a budapesti turistaforgalomban – írja az InfoStart.hu a G7.hu alapján. 

Az első öt leglátogatottabb város egyébként a lista szerint Hongkong, Bangkok, London, Makaó és Szingapúr, ráadásul az egész összeállítást tekintve is igen népszerűek a távol-keleti városok, hiszen ezek teszik ki a toplista helyezettjeinek 43 százalékát. Európa sem „panaszkodhat” azonban, hiszen az összeállításban harminckét települése szerepel, míg csak tizenhárom amerikai és tizenkét közel-keleti ország szerepel a száz között. 

hirdetés

Az európai városok listáján előkelő helyen szerepel London mellett Párizs, Róma, Amszterdam, Barcelona és Bécs is, ugyanakkor ezek a települések a listán mind inkább visszaeső tendenciát mutatnak, részben valószínűsíthetően az egyre magasabb áraknak, részben pedig az elmúlt időszakban történt terrortámadásoknak betudhatóan. 

Ellenben a török líra leértékelődésével egyre többek számára vált vonzó úti célponttá Isztambul és Antalya is, amelyeket így az európai top tízes listába lehet sorolni. 

Talán Budapest esetében is kedvezett a turistáknak a forint gyengülése, s így kerülhetett a százas lista középmezőnyének a végére. 

Prága egyébként a 22., Krakkó a 74., Varsó pedig a 83. helyen szerepel a listán. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019