Gazdaság

Leterhelheti a helyi üzleteket a Balaton-közeli nyaralótulajdonosok érkezése

Attól tartanak a Balaton környéki települések, hogy jelentős terhet róhat a helyi üzletekre és gyógyszertárakra is, amennyiben a városokból a nyaralóikba utaznak le a korlátozások miatt a nyaralótulajdonosok.

Leterhelheti a helyi üzleteket a Balaton-közeli nyaralótulajdonosok érkezése
hirdetés

A Balatoni Szövetség elnöke felhívásában azon aggodalmát fejezte ki, hogy a mai nappal kezdődő, a korábbinál szigorúbb zárlat miatt többen a városokból „kimenekülve” a tóparton köthetnek ki.

Az érkezőktől azt kéri, hogy igyekezzenek a bevásárlásaikat a lakhelyeiken elintézni, különös tekintettel a gyógyszerek beszerzésére, hogy ezzel is megelőzzék a balatoni települések üzleteinek és patikáinak túlterhelését.

hirdetés

Az atv.hu azt írja, hogy a tapasztalat azt mutatja: vasárnap délelőtt Balatonfenyvesen nem volt ugyan még nagy tömeg a parti sétányon, ám így is többen sétáltak a szokásosnál. A szövetség elnöke, aki egyben Balatonfenyves polgármestere úgy véli, hogy a szigorítások miatt sokkal többen jelenhetnek meg a Balatonnál, mint amire a kereskedők és szolgáltatók fel vannak készülve.

Az embereket a szabályok betartására kérte, valamint arra, hogy ne üdülőhelyként tekintsenek most a Balaton-partra, hanem ugyanolyan magyarországi helyként, amely próbálja túlélni a jelenlegi időszakot.

A balatonfenyvesiek ugyanakkor remélik, hogy az üdülőkbe költözők úgy viselkednek majd, mint tavaly, amikor nem is voltak nagyobb gondok.

Az atv.hu felidézi, az első hullám idején inkább a nagyobb településeken fordult csak elő a Balaton térségében, hogy ellátási nehézségek adódtak volna, részben az oda költöző nyaralótulajdonosok számának megugrása miatt.

A jó idő egyébként is egyre többeket csalogat a hétvégén a tóhoz, amire a boltok többsége még nem készült fel, éppen ezért is volna fontos, hogy mindenki inkább a saját lakóhelyén vásároljon.


hirdetés

További híreink
hirdetés