hirdetés
Gazdaság

Majdnem kétszáz, egyazon üzem építésén dolgozó munkavállaló fertőződött koronavírussal

hirdetés
Közel kétszáz munkavállaló koronavírus-tesztje lett pozitív a tiszaújvárosi Poliol projekt építéséhez kapcsolódóan a Mol Petrolkémia hivatalos levele szerint, melyet Fülöp György polgármester osztott meg a közösségi oldalán.
Teszt
A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Belova59)
hirdetés

A Mol a német fővállalkozójától értesült arról, hogy – ahogyan az az országos trendek esetében is megfigyelhető – az üzem kivitelezésén dolgozók között is nőtt a koronavírussal fertőződöttek száma. A Mol a közlése szerint minden segítséget megad ahhoz, hogy alvállalkozói is teszteljék a dolgozókat, s ezt egyébként el is várja – derül ki az InfoStart.hu cikkéből. 

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a jelenlegi fertőzés továbbterjedését, a fővállalkozó thyssenkrupp úgy döntött, hogy leteszteli a teljes kivitelezői stábot, s minden munkavállaló a szálláshelyén maradt a mai napon.

hirdetés

Az a majdnem kétszáz dolgozó, akik teszteredménye pozitív lett, már a tesztelés időpontjától kezdve karanténban vannak, s egyébként mindannyian tünetmentesek. A fertőződések nyomán megkezdődött a kontaktkutatás is, és a kialakult helyet nyomon követése mellett teszik meg az esetleges további intézkedéseket. 

A Mol közölte, hogy az őszi hullámban is készen állnak a védekezésre, és szigorú óvintézkedéseket hoztak – így például kötelező maszkot viselni az irodaházakban és a telephelyeken, s betartatják a rendszeres, fertőtlenítő kézmosást is. Emellett fertőtlenítő takarítást végeznek, és kötelezően betartatják a szükséges távolságot az emberek között. 

A vállalat folyamatosan teszteli továbbá a fizikai munkavállalókat és az irodai és szellemi dolgozókat is; két-három hetente minden fizikai dolgozót szűrnek, s október végéig minden szellemi dolgozó is átesik a tesztelésen.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019