hirdetés
Gazdaság

Már most érdemes lehet beszerezni a karácsonyfának szánt fenyőt

hirdetés
Azért nem igazán érdemes a hónap végéig várni a vásárlással, mert az eladásra szánt fenyők zömét egyébként is november végén vágják ki.
Már most érdemes lehet beszerezni a karácsonyfának szánt fenyőt
hirdetés

Nem érdemes a fenyőfavásárlással december végéig várni, ugyanis az eladásra szánt fákat november végére kivágják, így aztán később sem kaphatóak frissebbek – írja az InfoStart.hu a Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete elnökének tájékoztatása alapján.

Fontos viszont, hogy a már megvásárolt fákat hűvös helyen tároljuk, hogy így minél tovább tartósak maradjanak.

hirdetés

Boross Dávid elmondta, hogy a fák árai az elmúlt években folyamatosan emelkedtek, melynek oka leginkább a munkaerő- és szállítási költségek emelkedése. Idén ráadásul az euró/forint árfolyama is fokozhatja az áremelkedést, így az import fák ára 10–15 százalékkal is magasabb lehet a korábbi évekre jellemzőhöz képest.

Ez egyébként a hazai fenyőárakra is hatással lehet, azok árát is „magával ránthatja”.

A lucfenyő ára így 3500-4000 forint között indulhat méterenként, a nordmann fenyőnél pedig a 4000-5000 forintos méterárasak mellett jelen lehetnek az elsőosztályú, kifejezetten leválogatott, legjobb minőségű fák, melyek métere a 10 ezer forintot is elérheti.

Továbbra is jellemző, hogy az emberek inkább a vágott és műfenyőket keresik, szemben a földlabdás változatokkal, amelyek a kereslet 1 százalékát sem teszik ki.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés