hirdetés
Gazdaság

Nem feltétlenül lesznek kevesen idén a Balatonnál

hirdetés
Noha a külföldi vendégekből kevesebb, a magyarokból több lehet ebben az évben a Balatonnál, a koronavírus okozta szokatlan helyzetben. Mindez ugyanakkor azt jelenti, hogy nem is feltétlenül lesznek most kevesebben a kedvelt hazai üdülőhelyeken.
Balaton
A strandok mellett a kirándulóhelyek szerepe is jelentős lehet (Forrás: pixabay.com / Elstef)
hirdetés

Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke reményei szerint ebben az évben sem marad el lényegesen a turisztikai teljesítmény a korábbi évekhez képest, sőt, meglátása szerint az őszi szezon még erősebb is lehet a korábbiaknál – írja az InfoStart.hu

A szakember elmondása szerint jelentős áremelkedésre nem számít, azonban elképzelhetőnek tartja, hogy a szálláshelyek árai a kapacitás-kihasználtsággal összefüggésben emelkedhetnek. Alapvetően a szakemberek azzal számolnak, hogy idén nyáron – a biztonságérzet előtérbe kerülése miatt – a belföldi úti célok felértékelődnek majd. 

hirdetés

„Ott érezzük magunkat biztonságban, ahol ismerjük a körülményeket, ahonnan eljutnak hozzánk könnyen a hírek”

– fűzte hozzá Hoffmann Henrik, aki szerint a balatoni turisztikai szolgáltatók készen állnak arra, hogy a június 15. és augusztus 30. közötti csúcsidőszakban biztonságosan fogadják a pihenni vágyókat.

A Balatoni Turizmus Szövetség elnöke az utazni vágyóknak azt javasolja, hogy lehetőségük szerint mielőbb foglaljanak szálláshelyet, mert egyelőre még olcsóbban hozzá lehet jutni a jó lehetőségekhez – tekintettel arra, hogy sokan dinamikus árazást használnak, vagyis attól függően árazzák a szálláshelyet, hogy azt mikor foglalták le. 

A szakember úgy látja, idén a kirándulók felfedezhetik maguknak a Balaton rejtett kincseit is, vagyis nem feltétlenül a strandok lesznek tele, hiszen sokan inkább a kirándulóhelyeket kereshetik fel. 

A portál szerint Balassa Balázs szigligeti polgármester is azon a véleményen van, hogy a növekvő belföldi turizmus akár pótolhatja is a külföldről érkező vendégek hiányát, ám szerinte megérződik majd a korlátozások hatása is. Azért véli úgy, hogy a belföldi turizmus felélénkülhet, mert a magyar utazók ezúttal csak kisebb számban mennek majd külföldre, s a többiek hazai úti célt nézhetnek ki maguknak. 

Ellenben közölte, várhatóan a turisták és a strandüzemeltetők egyaránt megérzik majd, hogy korlátozzák a beengedhető vendégek számát. Szigligeten például mintegy 20-30 milliós bevételkieséstől tartanak azért, mert most csak fele annyi vendég mehet be egyszerre a strandra.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019