hirdetés
Gazdaság

Nyitnak a fürdők is, de nem mindenhol

Már nyitnak a fürdők az országban, azonban nem mindenhol – elsősorban vidéken még néhol várnak a nyitásra.

Nyitnak a fürdők is, de nem mindenhol
hirdetés

Sánta Tibor, a termalfurdo.hu főszerkesztője szerint a vidéki fürdők számára nehézséget jelent, hogy nem nyitnak azonnal a fürdők mellett a szállodák. Éppen ezért míg az országszerte – összese 25 városban – megnyitott 32 fürdő közül több a fővárosban van, addig máshol még zárva tartanak – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

Mint ismert, jelenleg csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők s a velük érkező 18 éven aluli gyerekek mehetnek vendégként a fürdőkbe. A portál Sánta Tibortól megtudta, hogy az országban nagyjából kétszáz fürdő van, amelyből százötven nem csak idényjelleggel működne, így a fentebb ismertetett számokat tekintve elmondható, hogy még csak a fürdők kisebb része nyitotta meg a kapuit.

Budapesten ezek forgalma közepes, vidéken pedig mérsékelt, ami a jelenlegi helyzetben nem számít meglepőnek.

A vidéki fürdők számára ráadásul nehézséget jelent az is, hogy a legtöbb magyar fürdővárosban a szállodák zöme még nem nyitott ki, hanem inkább május közepére várható esetükben, hogy vendéget kezdenének fogadni. Addig pedig főleg csak a környékbeliek tudnak elmenni egynapos fürdőzésekre, ami a vendégkört tovább szűkíti.

A legnépszerűbb, már nyitva tartó fürdők egyébként a Széchenyi, a Rudas, a Gellért és a Lukács fürdő a fővárosban, míg vidéken a hajdúszoboszlói és a bükfürdői fürdő is látogatottabbak.

Hétfőre egyébként további fürdők nyitottak ki a szombati 32-höz képest, így összesen már 43 fürdő fogadja a vendégeket, s majdnem tíz másik is nyitni készül a héten.

Néhol bizonyos terekben, például a fedett medenceterekben előírhatják a maszkhasználatot, s van olyan hely is, ahol kötelező papucsot használni. A távolságtartást is figyelik, de nem volt még olyan nagy tömeg, ami mellett ezzel különösebb probléma akadt volna.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Free-Photos)


hirdetés

További híreink
hirdetés