hirdetés
Gazdaság

Orbán Viktor a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről szólt közösségi oldalán

hirdetés
Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy döntés született a 13. havi nyugdíj visszaépítésével kapcsolatosan.
Pénztárca
A járványtól függetlenül zajlik le a 13. havi nyugdíj visszaépítése (Forrás: pixabay.com / Mabel Amber)
hirdetés

A kormányfő egy videóbejegyzésben árulta el, hogy a járvány ellenére is megkezdik az év elején a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését – írja a Blikk.

A miniszterlenök a videóban elmondta, hogy fokozott biztonsági intézkedések mellett ülést tartott az idősügyi tanács, hiszen az idei ősz az idősek számára nehezebb lesz, mint a tavasz volt.

hirdetés

„Az előttünk álló hónapok az idősek számára nehezebbek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy az ősszel nem zárjuk le újra az ország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeinket, az iskoláinkat, a munkahelyeinket, a sportlétesítményeinket, a színházainkat és az idősügyi tanácshoz hasonló fórumainkat is”

- fejtette ki Orbán Viktor, aki egyúttal arra figyelmeztetett, hogy ez mindenkitől fokozott figyelmet igényel, ide értve a fiatalokat csakúgy, mint az idősebb polgárokat. 

Megjegyezte azt is, hogy ha nem vigyázunk és figyelünk egymásra, akkor sok, akár olyan életet is elveszítünk, amelyeket egyébként megmenthettünk volna. 

Az idősügyi tanácson főbb téma volt a jövő évi 13. nyugdíj visszaépítése, különös tekintettel arra a tényezőre is, hogy a járvány az emberek mellett a gazdaságot is megviseli, ami akár a korábban vállalt 13. havi nyugdíj visszaépítésének kezdetére is hatással lehetne. Ez utóbbival kapcsolatosan azonban kiderült, a járvány nem okoz semmilyen negatív változást a 13. havi nyugdíj bevezetését illetően. 

„Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében: a következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését. Járvány ide vagy oda”

– szögezte le a videóban a miniszterelnök.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019