hirdetés
Gazdaság

Pénzügyi adatokat is tartalmazhatnak az új személyi igazolványok

hirdetés
Egy friss belügyminisztériumi rendelet szerint pénzforgalmi szolgáltatáshoz szükséges ügyfél-hitelesítésre is lehet majd használni a jövőben az új személyi igazolványokat.
Pénztárca
Új funkciót kaphatnak a személyi igazolványok (Forrás: pexels.com / Lukas)
hirdetés

A Magyar Közlöny friss számában megjelent belügyminisztériumi rendelet módosítja az állandó személyazonosító igazolvány tároló elemén elhelyezett szolgáltatásazonosító felhasználásával ellenőrizhető jogosultságok köréről szóló korábbi jogszabályt, s így már a pénzforgalmi szolgáltatáshoz szükséges ügyfél-hitelesítésre is alkalmas lehet az igazolvány – derül ki a Napi.hu cikkéből.

A portál szerint ez a jogszabálymódosítás a Magyar Bankszövetség által tavaly kiadott javaslatcsomagában szereplő sorozat egyik eleme lehet. 

hirdetés

Becsei András, a bankszövetség akkori elnöke (s jelenlegi alelnöke) a lap szerint Bankszövetség sajtótájékoztatóján elmondta, hogy fontos lenne a digitalizált ügyintézési kapuk összekapcsolása, hogy az ügyfelek ne beszkennelt pecsétes papírokkal igyekezzenek az egyik digitális ügyintézési helyről a másikra. 

Jelasity Radován, akkori bankszövetségi alelnök, s jelenlegi elnök szintén fontosnak nevezte a digitalizációt, ami költségcsökkentést és hatékonyságjavulást vonna maga után, egyúttal az adatbázisok összekapcsolásának fontosságát is hangsúlyozta, mivel így a jó ügyfeleknek jobb kondíciókat is kínálhatnának. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019