hirdetés
Gazdaság

Rekordközeli a költekezés az idei Szinglik Napján is

hirdetés
Az Alibaba nevű kínai e-kereskedelmi óriás szinglik napi eseményén a tizenegyedik évben is rekordmértékű, vagy azt közelítő költekezésre lehet számítani.
Online vásárlás
Idén is hatalmas mértéket öltött az online vásárlás a szinglik napján (Forrás: pixabay.com / Preis_King)
hirdetés

A világ legjelentősebb online vásárlási eseménye során több mint 30 milliárd dollárnak megfelelő értékben történtek eladások Kínában a délutáni órákig, ami közelít a tavalyi, akkor rekordnak számító 30,8 milliárd dollárnak megfelelő értékhez – számol be róla a BBC

A huszonnégy órás e-kereskedelmi eseményt nem más, mint Taylor Swift nyitotta meg, ugyanakkor az idei volt az első olyan év, amikor az Alibaba alapítója, Jack Ma már nem vett részt annak előkészítésében. Őt ebben az évben az ügyvezető igazgató, Daniel Zhang helyettesítette, aki nemrégiben lépett a mostantól a filantróp tevékenységekre és oktatása koncentráló Jack Ma helyére. 

hirdetés

Az Alibaba közlése szerint az eladások elérték az egymilliárd dolláros értéket már alig egy perccel a szinglik napja nyitó percét követően, s ez alapján arra következtetnek, hogy a végső érték meghaladhatja a 32 milliárd dolláros összeget is. 

Az e-kereskedelmi fesztivál először 2009-ben indult el, amikor még csak huszonhét kereskedő csatlakozott az online vásárlás erejét bizonyítani hivatott kezdeményezéshez, szemben a ma részt vevő több mint 200 ezer márkával. 

Jelenleg a szinglik napja a világ legnagyobb e-kereskedelmi eseménye, és az eladások értéke még a fekete péntekét és a cyber mondayét is túlszárnyalja. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019