Gazdaság

Székesfehérváron a városvezetés időseknek fenntartott vásárlási sávot vezet be

Mint ismert, a járványadatok nem alakulnak kedvezően az elmúlt időszakban, feltehetőleg részben a különböző vírusvariánsok gyorsabb terjedése miatt. Van, ahol már szigorítottak is a szabályozásokon emiatt.

Székesfehérváron a városvezetés időseknek fenntartott vásárlási sávot vezet be
hirdetés

A székesfehérvári piacon 12 és 13 óra között tartanak fenn védett idősávot a 65 év feletti vásárlók számára, előreláthatólag legalább március 15-ig – írja a Blikk Cser-Palkovics András polgármester a Facebookon megosztott bejelentése alapján.

A polgármester a közösségi oldalon azt írta, hogy az ország az elkövetkező két hétben a járvány legnehezebb időszakával szembesülhet, s a szakemberek a fertőzések számának drasztikus emelkedésére számítanak.

Mint fogalmazott, a fokozottan veszélyeztetett időseket – ahogy eddig, úgy most is – a lehető legtöbb eszközzel védeni kell.

A városvezető ennek okán bejelentette, hogy a székesfehérvári piacon március 1. és 15. között a 12 és 13 óra közötti idősávban kizárólag a 65 év felettiek vásárolhatnak, akik más időpontban is látogathatják ugyan a piacot, ám az érintett sávban úgy tehetik ezt, hogy csak ők tartózkodhatnak ott.


hirdetés

További híreink
hirdetés