hirdetés
Gazdaság

Több tonna húst vontak ki a forgalomból

hirdetés
A hústermékeket megdöbbentő körülmények között tárolták egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben, így a Nébih majdnem 13 tonnányi terméket kényszerült kivonni a forgalomból, valamint az üzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette.
Húsüzem
A higiéniai körülményeket és a hústermékek hiányosságait is kifogásolták az ellenőrök (Forrás: Nébih)
hirdetés

Súlyos élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési hiányosságokat tárt fel a Nébih egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben, amelyet szeptember első felében vizsgáltak az ellenőrök.

Csakúgy megjelentek higiéniai problémák (például az öltözők, mosdók, a fűszerraktár és az eszközök erős szennyezettsége, egyes helyiségekben a rozsdásodás, valamint a higiéniai kapu és a kézmosó működésének hiánya), mint az előállított húskészítményeket magukat jellemző hiányosságok.

hirdetés

Utóbbiakat illetően több kifogás is felmerült: lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű termékekre bukkantak, és voltak nyomkövetési hiányosságot mutató hústermékek is. Összesen 12,6 tonnányi élelmiszernél találtak valamilyen hibát, így ezeket kivonták a forgalomból, s forgalmazásukat megtiltották.

„További intézkedésként elrendelték az állati eredetű termékek megsemmisítését, valamint a létesítményben előállított, még érvényes minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű termékek forgalomból való visszahívását”

– számoltak be róla a Nébih közleményében, melyben közölték azt is, hogy a kifogásolt termékek elszállítását a helyszínen ellenőrizték a hatóság szakemberei.

Jelenleg már zajlik az ügyben az eljárás, és a jogsértő vállalkozás milliós nagyságrendű bírságot kaphat. A vállalkozás adatai a jogsértés listán megtekinthetőek. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019