hirdetés
Időjárás

20 fok feletti hőmérséklet várható a hétvégén

A hétvégén ugyan valószínűleg továbbra is lesznek borúsabb időszakok, azonban emellett valamennyi napsütésre is van kilátás, és a hőmérséklet is kellemes, meleg lehet.

20 fok feletti hőmérséklet várható a hétvégén
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken néhány órára kisüt a nap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Északkeleten többfelé, máshol helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, a szél pedig többfelé élénk, s néhol erős is lehet. A zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. Délután a legmelegebb órákban 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a felhőzet ugyan többször is megnövekszik, de azért napsütéses időszakok is várhatóak. Több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok és a szelet is élénk, a zivatarokban viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban a leghidegebb órákban 7 és 14, nappal a legmelegebb órákban pedig 19 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, de több órára is kisüthet a nap. Több helyen zápor, zivatar is előfordulhat. A szelet erős, viharos lökések is kísérhetik. Éjjel a leghidegebb órákban 9 és 16, nappal a legenyhébb órákban pedig 19 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

(A borítókép forrása: pixabay.com / shell_ghostcage)


hirdetés

További híreink
hirdetés