hirdetés
Időjárás

A héten 30 fok körüli csúcshőmérsékletekre is számíthatunk

Ha nem is lesz végig felhőtlen napsütés, azért a héten általában 25-30 fok körüli nappali csúcshőmérsékletekre számíthatunk.

A héten 30 fok körüli csúcshőmérsékletekre is számíthatunk
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a nappali gomolyfelhő-képződés ellenére sok napsütés várható, azonban a Duna-Tisza köze északi részén reggel, délelőtt még sok lehet a felhő és zápor is kialakulhat. Később a Dunántúlon és az Északi-középhegység vidékén is előfordulhat néhol zápor, s a Bakonyban és a Kisalföldön villámlás, égdörgés sem kizárt. Este Budapest környezetében megjelenhet néhány kisebb csapadékgóc. A szél napközben élénk lehet a Tiszántúlon és délen, valamint az intenzív csapadék környezetében lehetnek erős széllökések is. Nappal a legmelegebb órákban 25 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Kedden is sok napsütés lesz a gomolyfelhő-képződés mellett, egy-egy zápor vagy zivatar azonban megzavarhatja a jó időt. A szél nagy területen válhat élénkké, és a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 9 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 26 és 29 fok között várható.

Szerdán továbbra is több órás napsütés várható, ám elsősorban nyugaton és északon kialakulhat zápor, zivatar is. A szelet többfelé élénk, a zivatarok térségében pedig erős, viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnali minimuma 10 és 18, a nappali maximuma pedig 26 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön sokfelé lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és átvonulhat délkelet felé egy felhősáv is, azonban összességében még többórás napsütésre is számítani lehet. Szórványosan zápor, zivatar előfordulhat. Nagy területen élénk, többfelé erős lökések is kísérhetik az északi szelet, s a zivataroknál viharos széllökések sem kizártak. Hajnalban 11 és 18, délután viszont már 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken több órára is kisüthet a nap a képződő gomolyfelhők mellett, ám elszórtan záporok, zivatarok kialakulásával is számolni lehet. A szelet élénk, néhol erős, a zivatarok környezetében pedig átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik.

Szombaton is több órára kisüthet a nap, azonban elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat, és a szél is lehet élénk, valamint a zivatarok környezetében viharos is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 24 és 29 fok között várható.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett több órára is kisüthet a nap. Helyenként kialakulhat zápor, és a szél is megélénkülhet olykor. A hőmérséklet hajnali minimuma 12 és 19, a nappali maximuma pedig 25 és 30 fok között alakul.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Sasin Tipchai)


hirdetés

További híreink