hirdetés
Időjárás

A hétvége napjain is marad a napsütéses idő

A hétvégén is marad még az alapvetően napsütéses, csapadékmentes idő, azonban vasárnap néhol már akár záporra is lehet számítani.

A hétvége napjain is marad a napsütéses idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken is derült, száraz idő várható, és legfeljebb csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. A légmozgás általában mérsékelt marad, azonban elsősorban a Dunántúlon és a Duna mentén megélénkülhet a szél. Nappal a legmelegebb órákban 24 és 28 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton is napos idő ígérkezik kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Elsősorban az ország nyugati és keleti szélein lesz felhősebb az ég. Csapadékra legfeljebb az Alpokalján lehet számítani egy-egy futó zápor képében. A hőmérséklet hajnali minimuma 7 és 14, a nappali maximuma pedig 25 és 29 fok között várható.

Többórás napsütésre van kilátás némi fátyolfelhővel az égen vasárnap is, viszont a nyugati, északnyugati megyékben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és helyenként zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. A Kisalföldön megélénkülhet a szél. Hajnalban a leghidegebb órákban 8 és 15 fok között várható a hőmérséklet, majd nappal 24-29 fok közé melegszik fel a levegő.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Matthijs van der Ham)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés