hirdetés
Időjárás

A hétvégén is marad a részben csapadékos, borús idő

A hétvégén továbbra is csapadékos, borús, hűvös időre lehet számítani.

A hétvégén is marad a részben csapadékos, borús idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken délelőtt az ország nyugati kétharmadán a felhőzet már csökken és szakadozik, majd délután a keleti határt is elhagyja a frontális felhő- és csapadéksáv. Az ország nagy részén ennek ellenére még gomolyfelhős marad az ég, és záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak, főként északkeleten. A szél többfelé lehet élénk, s a zivatarok környezetében átmenetileg erős is.

Szombaton ismét vastagabb és összefüggőbb felhőzet érkezik dél, délkelet felől, de északnyugaton gomolyosabb lehet a felhőzet, így ott több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Szórványosan zápor, zivatar sem kizárt főleg északnyugaton, de délen és keleten is több helyen alakulhat ki eső, zápor. A zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek, de ezt leszámítva mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban a leghűvösebb órákban 5 és 12, nappal a legmelegebb órákban pedig 18 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap kelet, északkelet felé összefüggőbb felhőzet távozik, melynek nyomában erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre, fátyolfelhőkre és némi napsütésre is számítani lehet. A Tiszántúlon még több helyen is lehet eső, zápor. Napközben szórványosan alakulnak ki záporok, és néhol zivatar is előfordulhat. Sokfelé megélénkül a szél, és a zivatarok térségében erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 18 és 23 fok között várható.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés