hirdetés
Időjárás

Alapvetően felhős lesz az ég a héten

hirdetés
A héten alapvetően felhős, hűvös idő várható, ugyanakkor már valamivel több napsütésben lehet részünk, mint volt a múlt héten.
Őszi erdő
A héten már több-kevesebb napsütés is várható (Forrás: pixabay.com / Егор Камелев )
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délelőtt feloszlanak a ködfoltok, és általában több órára kisüt a nap a változó felhőzet mellett, elsősorban északkeleten és a Dunántúl nyugati részeit tartósabban felhős lehet az idő. Északkeleten délelőtt helyenként előfordulhat kisebb eső, szitálás is. Az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron környékén pedig időnként erős lökések kísérhetik a szelet. Nappal a legmelegebb órákban 8 és 14 fok közötti hőmérséklet várható, majd késő estére 3 és 7 fok közé hűl le a levegő. 

Kedden eleinte fátyolfelhős lesz az ég, majd délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor is, kelet felé egyre csökken a csapadék valószínűsége. A szél megélénkülhet, és néhol meg is erősödhet. Éjszaka a leghűvösebb órákban 1 és 7, nappal a legmelegebb órákban pedig 8 és 18 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

hirdetés

Szerdán jobbára erősen felhős lesz az ég, és inkább csak rövid napos időszakok várhatóak, valamint több helyen eső, zápor is várható. A szelet élénk, a Dunántúlon pedig akár viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 9 és 20 fok között várható. 

Csütörtökön lehetnek erősen és közepesen felhős területek és időszakok is, eső, zápor pedig szórványosan alakul ki. A légmozgás általában mérsékelt marad. Éjjel a leghűvösebb órákban 2 és 10, nappal a legmelegebb órákban pedig 8 és 18 fok között alakul a hőmérséklet. 

Pénteken éjjel pára, köd képződik, amelynek feloszlását követően közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható, szitálás azonban nem kizárt. Megélénkül és helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 12 és 17 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, s hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap is. Csapadékra nem kell számítani. Nagy területen megerősödik a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 12 é 19 fok között alakul. 

A hét utolsó napján változóan felhős lesz az ég, és hosszabb-rövidebb időre napsütésre is számíthatunk. Többfelé megélénkül, s helyenként meg is erősödik a keleti, délkeleti szél. Éjjel a leghidegebb órákban 4 és 10, nappal a legmelegebb órákban pedig 12 és 19 fok között alakul a hőmérséklet. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019