hirdetés
Időjárás

Beköszöntött, és lényegében egész héten marad is a hideg téli időjárás

hirdetés
Erre a hétre már igazán beköszöntött a hideg, téli idő, és úgy tűnik, hogy egyelőre nem is számíthatunk jelentősebb enyhülésre.
Havazás Pest megyében
Személyautó halad a hóesésben Pócsmegyeren 2019. december 2-án. MTI/Mohai Balázs
hirdetés

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a déli órákig borult lesz az ég, azután azonban észak felől gyorsan felszakadozik és jelentősen csökken a felhőzet. Eleinte északkeleten és Budapest térségében havazás, máshol eső vagy havas eső, fagyott eső, netán ónos eső várható. Délutántól aztán egyre kevésbé lehet csapadékra számítani. A szél többfelé megélénkülhet, és a Dunántúlon néhol meg is erősödhet, ami a Dunántúli-középhegységben hófúvást is eredményezhet. Nappal a legenyhébb órákban -1 és +4, éjszaka a leghidegebb órákban pedig -3 és +3 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Kedden napközben gyengén felhős időre számíthatunk, egy-egy hózápor azonban esetleg kialakulhat. Az északnyugati szél helyenként élénk lesz, de estére mérséklődik a légmozgás. Éjszaka a leghidegebb órákban +1 és -5, napközben a legenyhébb órákban pedig 1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet. 

hirdetés

Szerdán alapvetően gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható, az éjjel képződő zúzmarás köd nappal feloszlik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, a hófödte tájakon azonban -10, -15 fok közötti értékek is előfordulhatnak. Nappal -2 és +4 fok közé emelkedik a hőmérséklet. 

Csütörtökön általában gyengén felhős, csapadékmentes idő lesz, s az éjjel képződött zúzmarás köd is fokozatosan feloszlik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig jobbára 0 és +5 fok között várható.

Pénteken megnövekszik a fátyolfelhőzet, és szűrt napsütés várható. Csapadékra nem kell számítani, és napközben fokozatosan feloszlik az éjjel képződött zúzmarás köd és rétegfelhőzet. A hőmérséklet éjszakai minimuma -2 és -7, a nappali maximuma pedig 1 és 7 fok között alakul. 

Szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor is előfordulhat, valamint helyenként megélénkül a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 3 és 11 fok között alakul.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elszórtan némi eső, zápor is előfordulhat. Helyenként megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 5 és 10 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019