hirdetés
Időjárás

Borongós, felhős időre lehet számítani a hétvégén

hirdetés
A hétvégén ugyan enyhül az idő, és napközben bőven 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, de túl sok napsütésre mégsem lehet számítani.
Esős idő
Borongós, esős idő várható a hétvége egy jelentős részében (Forrás: pixabay.com / Rajesh Balouria)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken kora reggeltől először a Kisalföldön, majd északnyugat felől egyre többfelé alakulhat ki eső, záporeső, északkeleten pedig havas eső, hó is. Délután már főként a Tiszántúlra koncentrálódik a csapadék, és előbb a Dunántúlon, majd az esti óráktól a középső és a keleti megyékben is csökkenni kezd majd a hőmérséklet. A szél napközben megerősödhet, és a Dunántúlon, valamint a főváros körül viharossá is fokozódhat. Nappal a legenyhébb órákban északkeleten 2 és 6, máshol 7 és 12 fok között lesz jellemző a hőmérséklet, majd késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a fátyolfelhőzet megnövekszik és megvastagszik, emellett a napsütést átvonuló felhőzet is megzavarhatja. Csapadékra nem kell számítani, a szél ugyanakkor megélénkül, és kis területen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 7 és 13 fok között várható. 

hirdetés

Vasárnap legnagyobbrészt erősen felhős vagy borult időre van kilátás, és eső, záporeső is kialakulhat elsősorban az ország északabbra és keletebbre fekvő területein. Többfelé erős, néhol viharos lesz a szél is. Éjszaka a leghidegebb órákban 1 és 7, nappal a legenyhébb órákban pedig 10 és 16 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019