hirdetés
Időjárás

Borongós lesz az idő a hétvége nagy részében

hirdetés
Csapadékosabb és felhősebb idő érkezik a hétvégére, és a hőmérséklet is érezhetően alacsonyabbá válhat
Időjárás
Záporok, zivatarok is lesznek (Forrás: pixabay.com / Albrecht Fietz)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken nyugat felől tovább nő és vastagszik a felhőzet, és inkább csak a Tiszántúlon lehet hosszabb ideig tartó napsütésre számítani. Eleinte a Dunántúl nyugati részén, aztán keletebbre is egyre többfelé várható eső, zápor. Délelőtt és dél körül zivatarok is kialakulhatnak, amelyek helyenként hevesek is lehetnek. Sokfelé megélénkülhet a szél is, és a zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani lehet. Nappal a legmelegebb órákban 20 és 29 fok közötti hőmérsékleti értékek várhatóak, de az Alföldön és a Dunántúl déli részén lehetnek már csak 25 fok feletti maximumok. Késő estére 12-21 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton eleinte erősen felhős, borult idő várható, majd napközben a Dunántúlon már szakadozik és vékonyodik a felhőzet. Éjjel még sokfelé lesz kiadós eső, keleten pedig zivatar is, de napközben kelet, északkelet felé helyeződik a csapadékzóna, így elsőként a Dunántúlon és a középső megyékben szűnik meg az eső. A szél erős, a Dunántúlon olykor akár viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 14 és 22 fok között alakul.

hirdetés

Vasárnap közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak majd. Hajnalban nyugaton, délnyugaton foltokban köd képződhet, csapadék azonban egyre kevésbé várható. A szél megerősödhet, és a Zemplén térségében viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet éjszakai minimuma 5 és 11, a nappali maximuma pedig 13 és 18 fok között alakul. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019