Időjárás

Csak a hét végére lesz jobb idő

Egészen csütörtökig marad a hűvös, borongós idő, ám a hétvégére ismét 20 fok körüli maximumokra és némi napsütésre lehet számítani.

Csak a hét végére lesz jobb idő
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden erősen felhős, borult idő lesz leginkább, majd déltől kezdődően északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A csapadéksáv egyre inkább délkelet felé helyeződik. Délelőtt északkeleten, keleten és délnyugaton fordulhat elő eső, havas eső, hó, majd megszűnik a csapadék. Más területeken sem kizárt azonban egy-egy zápor, hózápor. A szél erős, néhol átmenetileg viharos lesz, de napközben gyengül. Nappal a legmelegebb órákban 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán délelőtt gyengén felhős idő lesz némi napsütéssel, majd az esti, délutáni órákban gyakori felhőátvonulásokra lehet számítani, s elszórtan zápor, hózápor, zivatar is előfordulhat. A szél megerősödhet, s időnként viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet éjszakai minimuma 1 és -6, a nappali maximuma pedig 7 és 11 fok között várható.

hirdetés

Csütörtökön a változó hosszúságú napos időszakok mellett gyakori felhőátvonulások várhatóak, majd késő délután egyre nagyobb területen derül ki az ég, s elszórtan zápor, hózápor, illetve egy-egy zivatar is kialakulhat. Erős, viharos is lehet olykor a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 7 és 11 fok között alakul.

Pénteken sok napsütés valószínű kevés gomolyfelhő mellett, de délutántól egyre vastagabb fátyolfelhőzet sodródhat az ország fölé, amelyből viszont nem kell csapadékra számítani. Ismét élénk, erős lehet a szél. Éjjel a leghidegebb órákban -5 és +2, nappal a legmelegebb órákban pedig 9 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton több órás napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, a szél azonban továbbra is megélénkülhet, s helyenként meg is erősödhet. A hőmérséklet hajnali minimuma -2 és +5. a nappali maximuma pedig 14 és 20 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel, de szórványosan eső, zápor is előfordulhat, s a szél is megélénkülhet, megerősödhet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 0 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 11 és 20 fok között várható.


hirdetés

További híreink
hirdetés