hirdetés
Időjárás

Csapadékosabb időnek nézünk elébe a héten

hirdetés
A most kezdődő héten eleinte zivatarok is előfordulhatnak, majd a hét második felében ismét lesznek csapadékosabb időszakok is.

hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, s az északkeleti megyékben összefüggő maradhat a felhőzet. Zápor, zivatar is egyre több helyen alakulhat ki, és többfelé megerősödik a szél is, valamint a záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. Nappal a legmelegebb órákban 17 és 21 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk, majd késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő. 

Kedden erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, ám még több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, és többfelé erős lökések kísérhetik az északias szelet is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 16 és 21 fok között valószínű.

hirdetés

Szerdán már több órára is kisüthet a nap a változó mennyiségű fátyolfelhőzet mellett, ellenben helyenként még kialakulhat kisebb zápor, zivatar is, és a Dunántúlon néhol még erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 18 és 23 fok között várható.

Csütörtökön északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, ám több órára is kisüthet a nap elsősorban a keleti területeken. Záporok, esetleg zivatarok jobbára csak a Dunántúlon lesznek már, viszont az északi szél több helyen megélénkül, és néhol meg is erősödik. Éjjel a leghidegebb órákban 5 és 13, nappal a legmelegebb órákban pedig 18 és 24 fok között várható a hőmérséklet. 

Pénteken némi napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, elszórtan viszont záporeső, s néhol zivatar is előfordulhat. A szél is helyenként erős lesz. A hőmérséklet éjszakai minimuma 6 és 13, nappali maximuma pedig 16 és 24 fok között várható.

Szombaton számítani lehet ugyan több-kevesebb napsütésre, de a gomolyfelhőzet gyakran megnövekszik, s elszórtan kialakulhat zápor, zivatar is. A szél megélénkül, és néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 16 és 24 fok között valószínű.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett gyakran megnövekszik majd a gomolyfelhőzet, s elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Éjjel a leghidegebb órákban 7 és 14, nappal a legmelegebb órákban pedig 16 és 24 fok között alakul majd a hőmérséklet.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019