hirdetés
Időjárás

Csapadékosabbá válik az időjárás a héten

A napsütéses időt követően ismét több csapadékra lehet számítani a hét második felében.

Csapadékosabbá válik az időjárás a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de főleg a Dunántúlon és az északi megyékben a magasabbra törő gomolyfelhőkből záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A légmozgás általában mérsékelt marad, de néhol megélénkülhet a szél. Nappal a legmelegebb órákban 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Kedden általában sok napsütés lesz a gomoly- és fátyolfelhők mellett, s elvétve kisebb eső, zápor, nyugaton pedig akár egy-egy zivatar is előfordulhat. Hajnalban még lehetnek pára- és ködfoltok is néhol. A szél gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 24 és 29 fok között várható.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett keleten hosszabb, nyugaton pedig inkább rövidebb napsütéses időszakokra számíthatunk. Elvétve eső, zápor, illetve egy-egy zivatar is kialakulhat, és hajnalban még lehetnek pára- és ködfoltok is. A szél megélénkülhet a Dunántúlon. Hajnalban a leghűvösebb órákban 7 és 15, majd nappal a legmelegebb órákban 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a rövidebb napos időszakok mellett javarészt erősen felhős idő várható szórványosan esővel, záporral, egy-egy zivatarral. A szél is több helyen megélénkülhet. A hőmérséklet hajnali minimuma 10 és 18, a nappali maximuma pedig 23 és 30 fok között alakul.

Pénteken a nap első felében erősen felhős időre van kilátás, és többfelé is előfordulhat eső, zápor, zivatar. Később egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet. A szél helyenként megélénkülhet. A hajnali 10-17 fokról nappalra 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton elsősorban északkeleten több órára is kisüthet a nap, míg máshol erősebben megnövekedhet a felhőzet. Északkeleten nem várható jelentősebb csapadék, de délnyugat felől több helyen is eleredhet az eső, záporeső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 21 és 26 fok között alakul.

Vasárnap a nap első felében inkább délen, délkeleten, majd a nap második felében elsősorban északon, északkeleten lehet több felhő az égen. Eleinte inkább délen, délkeleten fordulhat elő eső, záporeső, majd elsősorban északon, északkeleten van esély némi futó záporra. Helyenként megélénkül a szél. A hajnali 6-15 fokról nappalra 20-26 fok közé melegszik a levegő.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Yair Ventura Filho)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés