hirdetés
Időjárás

Durva fordulat az időjárásban: hétfőn már havazhat is

hirdetés
Egy ideig még élvezhetjük a valódi tavaszi időjárást, azután viszont egyelőre kellemetlen fordulatnak nézünk elébe, hiszen jóval hűvösebb, borongósabb lesz az idő.
Havazás
Kisebb havazás, hószállingózás sem kizárt vasárnap, illetve hétfőn (Forrás: pixabay.com / Myriam Zilles)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön kevés fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, így sok napsütés ígérkezik még. Nappal a legmelegebb órákban 18 és 21 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 6 és 11 fok közé hűl le a levegő. 

Pénteken először ugyan derült időre van kilátás, ám később gomolyfelhők jelennek meg az égen, s északkeleten néhol előfordulhat záporeső is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 15 és 20 fok között várható. 

hirdetés

Szombaton az ország déli részén még több órás napsütés is várható, míg északon inkább csak rövidebb időre süt ki a nap, s aztán fokozatosan megvastagszik és megnövekszik észak felől a felhőzet. Zápor, zivatar késő délutánig jellemzően az ország északi felén fordulhat elő szórványosan, estétől azonban többfelé várható csapadék. Az északkeleti, északi szél nagy területen megerősödik, és helyenként viharossá is fokozódik. Éjszaka a leghidegebb órákban 2 és 8, nappal a legmelegebb órákban pedig 7 és 13 fok között alakul majd a hőmérséklet. 

Vasárnap éjjel javarészt erősen felhős idő lesz, és több helyen kialakulhat eső, zápor is, majd északkelet felől megszűnik a csapadék. Még ezt megelőzően azonban síkvidékeken is kialakulhat havas eső, vagy akár hó is. Nappal észak felől fokozatosan csökken és szakadozik a felhőzet, de eközben hózápor kialakulása sem kizárt. Nagy területen viharos lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Éjszaka -3 és +3 fok között alakul majd a hőmérséklet, majd nappal 2 és 7 fok közé melegszik a levegő.

Hétfő reggelre tovább csökken a felhőzet és kiderül az ég, de nem sokáig, mert napközben viszont délkelet felől lehet a felhőzet növekedésére számítani, s délen, délkeleten szórványosan valószínű hószállingózás, kisebb havazás is. Az északkeleti szél erős vagy viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 1 és 5 fok között várható.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019