hirdetés
Időjárás

Erős szélre és zivatarra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

hirdetés
Erős szél és zivatarok veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat a szerdai napra.
Zivatar miatt kiadott figyelmeztetés
Zivatar és erős szél miatt adtak ki figyelmeztetést (Forrás: met.hu)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán hidegfront vonul át az országon, s az intenzív záporos csapadékzónája dél felé helyeződve délután fokozatosan elhagyja az országot. 

A délutáni órákig a déli határ közelében előfordulhat egy-egy 65 km/óra körüli, vagy efeletti széllökés, miközben a déli, délutáni órákig délen és keleten néhol kialakulhat zivatar is, amelyet a 65 km/órát adott esetben meghaladó erejű széllökések mellett jégdara is kísérhet. A délkeleti határ közelében akár intenzívebb zivatarok is lehetnek, míg jégdara nemcsak a zivatarok, de az intenzív záporok környezetében is eshet. 

hirdetés

Ezt követően holnap hajnaltól egészen a délelőtti órákig a Dunántúli-középhegység tágabb környezetében előfordulhatnak 65 km/óra feletti széllökések, amelyekhez hasonló erősségű lökéseket csütörtökön késő estétől északnyugaton lehet majd tapasztalni. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

  • Somogy megye,
  • Baranya megye,
  • Bács-Kiskun megye,
  • Csongrád megye,
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye,
  • Békés megye.

Erős szél miatt eközben elsőfokú a figyelmeztetés Somogy megye, Baranya megye és Bács-Kiskun megye területén. 

Az erős szél veszélye miatt csütörtökön Veszprém és Fejér megye területére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019