hirdetés
Időjárás

Erőteljes lehűlés érkezik a hét közepére

hirdetés
Ez a hét sem telik majd napsütés nélkül, azonban a hét közepén az elmúlt napokban megszokotthoz képest érdemben hűvösebb lesz az idő. Azután a hétvégére némileg ismét enyhülhet a hőmérséklet.
Hóvirág
Némileg lehűl majd az idő a hét közepére (Forrás: pixabay.com / NickyPe)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős, napos időre van kilátás, azonban a Dunántúlon délnyugat felől fokozatosan terjeszkedik majd a felhőzet. Délelőttől aztán mindenhol megszűnik a csapadék, s a szél is fokozatosan mérséklődik, így estére már erős széllökésekre sem kell majd számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható, majd késő estére 0 és 7 fok közé hűl le a levegő. 

Kedden fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délen több, északon viszont kevesebb napsütésre lehet majd számítani. Napközben nem várható csapadék, de estétől északon kialakulhat helyenként eső, zápor is. Többfelé lesz élénk vagy erős a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 10 és 18 fok között várható.

hirdetés

Szerdán megvastagszik a felhőzet, és általában erősen felhős vagy borult időre lehet számítani, valamint sokfelé eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Többfelé erős, helyenként viharos lehet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig javarészt 6 és 10 fok között valószínű.

Csütörtökön már erősen felhős, borult lesz az ég, és elszórtan előfordulhat eső, zápor, s északkeleten néhol kevés hó is. A nap második felében aztán nyugat felől csökken és szakadozik a felhőzet, illetve megszűnik a csapadék. Időnként viharos lesz az északnyugati, északi szél. Éjszaka a leghidegebb órákban -3 és +3, nappal a legenyhébb órákban pedig 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. 

Pénteken éjjel, kora hajnalban átmenetileg ugyan csökken a felhőzet, de később nyugat felől ismét növekedni kezd, és helyenként akár záporeső is kialakulhat. Több helyen megerősödik a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma -2 és -7, nappali maximuma pedig 5 és 13 fok között alakul. 

Szombaton többnyire erősen felhős idő lesz, és inkább csak rövidebb napos időszakok várhatóak. Elszórtan eső, zápor is kialakulhat, illetve megerősödik, s néhol viharossá fokozódik a szél is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 10 és 17 fok között valószínű.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk esőre, záporra is, valamint ismét megerősödhet a szél is. Éjszaka a leghidegebb órákban 2 és 7, nappal a legmelegebb órákban pedig 5 és 10 fok között várható a hőmérséklet. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019