hirdetés
Időjárás

Ezen a héten valamivel csapadékosabb idő lesz

hirdetés
Felhősebb, csapadékosabb idő várható ezen a héten, illetve a hét végére hűvösebb is lesz már.
Esős idő
A héten némileg lehűl és csapadékosabbá válik az idő (Forrás: pixabay.com / Gundula Vogel)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn kevés fátyolfelhő mellett napos, csapadékmentes idő lesz, és általában a szél is mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható, majd késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Kedden általában kevés felhő lesz az égen, és még több órára is kisüthet a nap, de a nyugati, délnyugati határnál egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél sokfelé megélénkülhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 5 és 13, a nappali maximuma pedig 24 és 29 fok között alakul. 

hirdetés

Szerdán valamennyi napsütésre számítani lehet a változóan felhős idő mellett, de szórványosan már zápor, zivatar is előfordulhat, és sokfelé megélénkül, valamint helyenként megerősödik a szél is. A zivatarok térségében lehetnek viharos széllökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 23 és 28 fok között valószínű.

Csütörtökön változóan felhős idő lesz némi napsütéssel, helyenként pedig zápor, zivatar is előfordulhat, valamint a szél is sokfelé megélénkül, és néhol meg is erősödik. A zivatarok térségében viharos széllökésekre is számítani lehet. Éjjel a leghidegebb órákban 9 és 15, nappal a legmelegebb órákban pedig 23 és 28 fok között alakul a hőmérséklet. 

Pénteken egyaránt lesznek közepesen és erősen felhős területek is az országban, és több helyen is kialakulhat záporeső, zivatar, valamint sokfelé megerősödik a szél is. A zivatarok térségében lehetnek viharos széllökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig többnyire 21 és 25 fok között várható.

Szombaton általában erősen, a nap végéhez közeledve azonban már csak változóan lesz felhős  az ég, és többfelé alakulhat ki záporeső, zivatar, valamint a szél is megerősödhet. Éjjel a leghűvösebb órákban 15 és 27, nappal a legmelegebb órákban pedig 15 és 27 fok között alakul majd a hőmérséklet – nyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb. 

Vasárnap változóan felhős lesz az idő hosszabb-rövidebb napsütéssel, s elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél sokfelé megélénkül, és helyenként megerősödik, illetve a zivatarok térségében lehetnek viharos széllökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 14 és 21 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019