hirdetés
Időjárás

Felhős, de lassacskán enyhébb idő lesz a héten

hirdetés
Noha egyelőre a nyárias idő visszatérésére nincs sok esélyünk, valamivel azért melegebb idő ígérkezik a hét végére, mint az jellemző volt az elmúlt napokban.
Őszi idő
Az esernyőről továbbra sem feledkezhetünk meg (Forrás: pixabay.com / victoria_borodinova)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn reggel az ország nagy részén borult lesz az ég, és többfelé eső is eshet, ám átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Délután azonban újra sok lesz a felhő az égen, és az elszórt záporok, zivatarok egy újabb hullámával szembesülhetünk. A szél általában mérsékelt vagy élénk lesz, de az Alföldön akár erős, viharoshoz közelítő erejű széllökések sem kizártak főleg délelőttig, kora estig. Nappal a legmelegebb órákban 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Kedden jobbára erősen felhős lesz az ég, és szórványosan kialakulhat eső, zápor is, majd a délután folyamán nyugat felől vékonyodni, szakadozni és csökkenni kezd a felhőzet, amivel együtt a csapadék megszűnik. Sokfelé megélénkül az északnyugati, nyugati szél. Éjszaka a leghidegebb órákban 7 és 13, nappal a legmelegebb órákban pedig 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet. 

hirdetés

Szerdán az ország keleti részén általában erősen felhős idő lesz elszórtan esővel, záporral, miközben az ország középső és nyugati részén akár többórás napsütés is ígérkezik. Élénk, erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 16 és 22 fok között várható.

Csütörtökön az ország nyugati részén több órára is kisüt a nap, és keleten a viszonylag sok felhő mellett kevés napsütésre, eközben pedig elszórtan akár esőre, záporra is számítani lehet. Nagy területen élénk lökések kísérhetik az északnyugati, nyugati szelet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 8 és 13, a nappali maximuma pedig 16 és 22 fok között alakul. 

Pénteken is még marad a felhős, szórványosan esővel, záporesővel „tarkított” időjárás, és még a szél is megélénkülhet, megerősödhet helyenként. Éjjel a leghidegebb órákban 8 és 14, nappal a legmelegebb órákban pedig 17 és 23 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton változó mennyiségű felhőzet lesz az égen, de hosszabb-rövidebb ideig napos időszakok is várhatóak. Helyenként kialakulhat zápor, és a szél is lehet élénk, erős olykor. A hőmérséklet éjszakai minimuma 10 és 16, a nappali maximuma pedig 21 és 27 fok között alakul. 

Vasárnap a változó mennyiségű felhőzet mellett lehetnek napos időszakok is, de elszórtan még eső, záporeső sem kizárt. A déli szelet élénk, erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 22 és 28 fok között valószínű.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019