hirdetés
Időjárás

Felhősebb időnek nézünk elébe a hétvégén

hirdetés
Az előttünk álló hétvégén némileg felhősebb, hűvösebb idő várható, azonban bizonyos időszakokban és területekben még némi napsütés is várható.
Felhők
Zömében felhős idő lesz (Forrás: pixabay.com / Bessi)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton eleinte keleten még kevés felhő lesz az égen, azonban idővel ott is megnövekszik a felhőzet, s így már az ország egészében felhős idő lesz a jellemző. Eső, zápor az ország nyugati és középső részén, majd estétől keletebbre is előfordulhat, míg a Dunántúlon zivatarok is lehetnek, amelyeket helyenként viharos széllökések kísérnek majd. A Dunántúlon késő este a szél északnyugatira fordult, s viharossá fokozódik.

Szombaton hajnalban a leghűvösebb órákban 7 és 13 fok közötti hőmérséklet lesz jellemző, északkeleten azonban akár 5 fok alatt is lehet a hőmérséklet, valamint a fagyzugos helyeken légköri fagy sem kizárt. Nappal a legmelegebb órákban 15 és 24 fok közötti hőmérséklet várható.

hirdetés

Vasárnap az éjjeli, reggeli órákban erősen felhős időre lehet számítani, és többfelé kialakulhat eső, zápor, valamint főként délkeleten néhol zivatar is. Ezt követően északnyugat felől gyorsan szakadozik a felhőzet, majd napközben az ország nagy részén már gomolyfelhős, napos időre van kilátás, záporeső pedig már csak helyenként fordulhat elő. Az északi, északnyugati szelet erős, a Dunántúl bizonyos területein pedig éjjel és délelőtt viharos széllökések is kísérhetik.

Vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 17 és 22 fok között várható. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019