hirdetés
Időjárás

Helyenként erős szélre lehet számítani szerdán

hirdetés
A szerdai napon legalább a nap egy részében erősen felhős, borongós időre számíthatunk, s helyenként megerősödhet a szél is.
Szél
Szeles, borongós idő lesz szerdán (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán a Dunántúl északi felén 60, a Dunántúli-középhegységben, az északkeleti Bodrogköz, Zemplén térségi területeken pedig akár 70 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Ezután azonban késő délutánra a Dunántúlon, s estéről északkeleten is mérséklődik a szél ereje.

A meteorológiai szolgálat az erős szél veszélye miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki a szerdai napra Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megye területére is.

hirdetés

Összességében ma az előrejelzés szerint az ország keleti részén estéig erősen felhős, borult lesz az idő, valamint többfelé eső, zápor is előfordulhat, eközben azonban a Dunántúlon egyre nagyobb területen szakadozik fel, s csökken a felhőzet. Ez utóbbi területen már nem kell számottevő csapadékra számítani. A szél ugyanakkor több helyen is megerősödik, és elsősorban az Észak-Dunántúlon néhol viharossá is fokozódik. Nappal a legmelegebb órákban 5 és 12, késő este pedig 0 és +6 fok között alakul majd a hőmérséklet. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019