hirdetés
Időjárás

A hét első napjaiban még marad a meleg, napos őszi idő

hirdetés
A héten még viszonylag meleg, eleinte pedig kifejezetten napsütéses időnek nézünk elébe, majd a hét második részében már előfordulhat több felhős időszak is, és kissé hűvösebb is lesz az idő.
Őszi idő
Meleg, őszi idő várható a héten (Forrás: pixabay.com / Tim Hill)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délelőtt az ország nagy részén feloszlik a köd, így napközben már a legtöbb helyen fátyolfelhős, napos idő lesz. Az Alpokalja tágabb környezetében ugyanakkor tartósabban megmaradhat a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Helyenként megélénkülhet a szél. Nappal a legmelegebb órákban 18 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 8 és 15 fok közé hűl le a levegő. 

Kedden is jobbára még a reggel, illetve a délelőtt folyamán feloszlanak a ködfoltok, amit követően napos időre számíthatunk. Megélénkülhet, illetve a Dunántúlon többfelé megerősödhet a déli, délkeleti szél. Napközben a legmelegebb órákban 20 és 26, éjszaka a leghidegebb órákban pedig 7 és 15 fok között alakul majd a hőmérséklet. 

hirdetés

Szerdán éjjel képződhetnek ködfoltok, amelyek reggelre, délelőttre feloszlanak, s így jobbára napos idő lesz napközben egészen délutánig, amikor is este nyugat felől megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, és egy-egy helyen zivatar is, valamint megélénkülhet, s néhol meg is erősödhet a déli, délkeleti szél A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 19 és 26 fok között valószínű.

Csütörtökön éjszaka foltokban köd képződik, valamint az ország középső és nyugati részén felhősebb lesz az ég, és többfelé alakulhat ki eső, záporeső is. Napközben azonban a felhőzet csökkenésére és a ködfoltok feloszlására lehet számítani, amit egy jobbára derült vagy gyengén felhős idő követhet, immár számottevő csapadék nélkül. A hőmérséklet éjszakai minimuma 6 és 14, nappali maximuma pedig 18 és 23 fok között alakul. 

Péntek éjjel több helyen is köd, valamint alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, ezek azonban már jobbára a délelőtt folyamán feloszlanak, s így derült, gyengén felhős időnek örvendhetünk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, majd nappal 17 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton az éjjel képződő köd már reggelre, illetve délelőttre feloszlik, s ezután többórás napsütésre van kilátás egészen addig, amíg nyugat felől felhősödésnek nem leszünk tanúi. Délután nyugaton már kisebb esőre, záporra is számítani lehet akár. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 18 és 24 fok között valószínű.

Vasárnap hosszabb-rövidebb napos időszakokra van kilátás a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett, és helyenként eső, záporeső is előfordulhat még. Megélénkül, és helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma 6 és 13, nappali maximuma pedig 18 és 24 fok között valószínű.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019