hirdetés
Időjárás

A hét második felében lesz kellemesebb az idő

hirdetés
A hét első felében hidegebb, borúsabb idő várható, majd a hét vége felé enyhül, s naposabbá is válik az idő.
Magnólia virágzás
A hét második felében lesz ismét jobb az idő (Forrás: pixabay.com / shell_ghostcage)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és napközben is erősen felhős, borult idő várható. Eső, havas eső, havazás helyenként kora délelőttig főleg északkeleten és az Alpokalján, majd a középső országrészben fordulhat elő. Több helyen megerősödik a szél, és a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Zemplén térségében helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. Nappal a legmelegebb órákban 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, majd -1 és +6 fok közé hűl le a levegő késő estére. 

Kedden délen kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd ott is csökken a felhőzet, s mindenhol kisüt a nap, azonban nem sokáig, mert idővel erőteljes gomolyfelhő-képződés kezdődik. Csapadék leginkább hajnalban és délután fordulhat elő havas eső és hózáporok formájában. Az Alföldön megerősödhet az északi, északkeleti szél. Éjszaka a leghidegebb órákban általában -5 és +2, majd nappal a legmelegebb órákban 6 és 10 fok közé melegszik fel a levegő. 

hirdetés

Szerdán többórás napsütés várható, és noha nappal gomolyfelhő-képződés várható, csapadékra ezekből nem kell számítani. Időnként megélénkülhet az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -2, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 7 és 11 fok között várható.

Csütörtökön több órára is kisüthet a nap, és noha némi gomolyfelhő lehet az égen, csapadék nem valószínű. Általában mérsékelt marad a déli, délnyugati szél. Éjjel a leghidegebb órákban -8 és +1, nappal a legmelegebb órákban pedig 8 és 13 fok között várható a hőmérséklet. 

Pénteken napos időnek nézhetünk elébe, csapadékra nem kell számítani, ellenben gomolyfelhők azért lehetnek az égen. Általában mérsékelt marad a délies szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 12 és 17 fok között várható.

Szombaton napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék viszont nem valószínű. Napközben időnként megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma -3 és +3, nappali maximuma pedig 13 és 18 fok között alakul.

Vasárnap napos idő ígérkezik gomolyfelhőkkel, csapadék azonban sehol sem valószínű. Napközben időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 13 és 18 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019