hirdetés
Időjárás

A hét végére visszatérhet az enyhébb idő

hirdetés
Miután a hét első napján többen havazásra ébredhettek, jó hallani, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint a hét végére ismét enyhébb idő várható.
Havazás Debrecenben
Behavazott nárciszok Debrecenben 2020. március 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn javarészt erősen felhős vagy borult idő várható, noha délelőtt még főként északnyugaton néhány óra napsütés is előfordulhat, s délután északkeleten is átmenetileg szakadozhat a felhőzet. A szelet erős, az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, valamint a Nyugat-Dunántúl környékén viharos lökések kísérhetik, s délen néhol hordhatja is a havat a szél. Nappal a legenyhébb órákban is csak 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -3 és +2 fok közé hűl le a levegő. 

Kedden többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, ám északon és északkeleten szakadozottabb lesz a felhőzet, és néhol akár hosszabb ideig tartó napsütésre is lehet számítani. Mindeközben azonban az ország déli felén többfelé, s néhol akár északon is kialakulhat némi havazás. A szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 0 és 8 fok között várható. 

hirdetés

Szerdán javarészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten és északkeleten viszont a zárt felhőzet szakadozhat némileg. Csapadék – eleinte jobbára havazás – is többfelé várható. Erős, élénk lökések kísérhetik a szelet. Éjszaka a leghidegebb órákban 0 és -5, nappal a legenyhébb órákban pedig 0 és 7 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. 

Csütörtökön többnyire marad az erősen felhős, borult idő, de északkeleten és keleten a felhőzet szakadozottabb lehet. Napközben fokozatosan megszűnik a nyugaton többfelé is tapasztalható vegyes halmazállapotú csapadék. A szelet helyenként kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -3 fok között alakul, nappal pedig a legmelegebb órákban 4 és 16 fok között várható a hőmérséklet. (Nyugaton lesz a leghidegebb, északkeleten pedig a legmelegebb az idő.)

Pénteken már nyugaton is szakadozik a felhőzet, és némi napsütés sem kizárt, leginkább azonban keleten bukkanhat elő huzamosabb időre a nap. Eső, zápor főleg csak a Dunántúlon alakulhat ki, a szelet ellenben élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Éjjel a leghidegebb órákban -1 és +5, nappal a legmelegebb órákban pedig 9 és 18 fok közötti hőmérséklet valószínű. 

Szombaton gyengén és erősen felhős területek és időszakok is lesznek, és néhol előfordulhat zápor is. Helyenként élénk lökések kísérhetik a szelet. Éjjel a leghidegebb órákban -1 és +6, nappal a legmelegebb órákban pedig 11 és 18 fok között alakul majd a hőmérséklet. 

Vasárnap ugyancsak lesznek gyengén és erősen felhős területek és időszakok is, valamint néhol zápor is előfordulhat, s a szelet is kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 12 és 19 fok között valószínű.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019