Időjárás

Hideg lesz a héten, néhol ismét havazhat is

hirdetés

A héten alapvetően hideg, jellemzően felhős időre lehet számítani, s elsősorban csütörtökön-pénteken helyenként havazás is várható.

Hideg lesz a héten, néhol ismét havazhat is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a Dunántúlon több-kevesebb napsütés várható, ám délelőtt keletre még több felhő lesz az égen, s helyenként havazhat is. Délután aztán keleten is felszakadozik a felhőzet, s megszűnik a csapadék. Nappal a legmelegebb órákban 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden reggel és délelőtt még borult és párás idő lesz inkább, majd napközben délkelet, kelet felől csökkenhet a rétegfelhőzet, s csapadék sem valószínű némi hószállingózást leszámítva. A Kisalföldön megélénkülhet a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma -1 és -7, a nappali maximuma pedig -2 és -7 fok között alakul.

Szerdán napközben északkeleten a felhőzet vékonyodására lehet számítani, s a ködfoltok feloszlása után némi napsütés is várható. Késő délutántól, estétől délnyugat felől havazás veheti kezdetét, és az esti, éjjeli órákban délen helyenként havas eső, ónos eső sem kizárt. A szél a Dél-Dunántúlon megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig -1 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön javarészt ismét felhős, borult idő lesz, és sokfelé várható csapadék havazás, havas eső, ónos eső, illetve eső formájában. Többfelé megélénkül a szél is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában -1 és +6 fok között várható.

Pénteken egyre több helyen szakadozik fel és vékonyodik a felhőzet, de még eső, havas eső, hó előfordulhat, illetve a szél is megélénkülhet, s a Kisalföldön időnként meg is erősödhet. Éjszaka a leghidegebb órákban -1 és +4, nappal a legmelegebb órákban pedig 1 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton rétegfelhőzet képződésére lehet számítani, de napközben ez átmenetileg el is vékonyodhat. Ködfoltok kialakulhatnak, a szél pedig élénk, a Kisalföldön erős is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 10 fok között alakul.

Vasárnap délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és elsősorban nyugaton, délnyugaton az eső is eleredhet. A déli szél élénk lehet, és a Kisalföldön meg is erősödhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma -1 és +4, a nappali maximuma pedig 5 és 11 fok között várható.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés