Időjárás

Hűvös marad az idő a héten

Alapvetően marad a héten a hűvös idő, amelyet gyakorta felhős ég képe kísér majd.

Hűvös marad az idő a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, s elsősorban késő délutántól kezd szakadozni a felhőzet. Nagyjából a Sopron-Békéscsaba vonaltól délre többfelé lehet esőre, záporra számítani, ami délutánra fokozatosan gyengül. A csapadékzóna kelet, délkelet felé helyeződik, majd estére el is hagyja az országot. Nappal a legmelegebb órákban 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére jellemzően 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Kedden napközben gomolyfelhő-képződésre kell számítani, s a felhők összeállva takarhatják a napot. Jelentősebb mennyiségű csapadék nem igazán lesz, de futó zápor kialakulhat néhol. Helyenként a szél is megélénkülhet. A hajnali 5-11 fokról nappal 14 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán az éjszaka észak felől érkező felhőzet napközben egyre nagyobb területen kezd szakadozni és csökkenni, azonban északkeleten, keleten néhol gyenge eső sem kizárt. Hajnalban előfordulhatnak pára- és ködfoltok is, és a szél is megélénkülhet helyenként. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 13 és 19 fok között alakulhat.

Csütörtökön napos gomolyfelhős idő ígérkezik, azonban délután több gomolyfelhő is megzavarhatja a napsütést. Hajnalban még pára- és ködfoltok is előfordulhatnak. A szél helyenként megélénkülhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 5 és 11, a nappali maximuma pedig 16 és 21 fok között alakul.

hirdetés

Pénteken eleinte még több napsütésre van kilátás, azonban később északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, s ezzel együtt nő a csapadék kialakulásának esélye is. A szelet élénk, néhol erős széllökések is kísérhetik. A hajnali 6-12 fokról napközben 17 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton sok napsütésben bízhatunk a felhőzet és a csapadékhajlam csökkenésével párhuzamosan. Előfordulhatnak élénk, erős széllökések is. A hajnali 7-15 fokról nappal általában 16-24 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos, csapadékmentes időre van kilátás, a szél azonban élénk, és néhol erős is lehet. Hajnalban a leghidegebb órákban 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, majd délutánra 18 és 25 fok is lehet.

(A borítókép forrása: pixabay.com / ddzphoto)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés