hirdetés
Időjárás

Hűvösebbé és csapadékosabbá válik az idő a héten

A hét elején még több lesz a napsütés, azonban idővel csapadékosabbá, hűvösebbé válik az idő.

Hűvösebbé és csapadékosabbá válik az idő a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn derült, napos, száraz idő ígérkezik, és legfeljebb csak kevés felhő jelenhet meg az égen. Többfelé megélénkül a szél, de csak a Dunántúlon válhat erőssé. A nappali 20-27 fokról késő estére 12-20 fok közé hűl le a levegő.

Kedden alapvetően még derült, napos idő ígérkezik, de késő délutántól, estétől nyugat felől felhősödés kezdődik, és előfordulhat eső, zápor, zivatar is. A szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 21 és 27 fok között alakul.

Szerdán nyugat felől a felhőzet tovább nő és vastagszik, s egyre valószínűbbé válik a csapadék kialakulása is. Napközben általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé előfordulhat eső, zápor néhol pedig zivatar is. Az északkeleti tájakon kisebb a csapadék esélye, ám máshol kiadósabb mennyiséggel is számolni lehet. A szelet élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnali minimuma 4 és 15, a nappali maximuma pedig 12 és 22 fok között alakul.

Csütörtökön borús, esős idő várható, és nagyobb területen eshet kiadósabb mennyiségű eső. Átmeneti szakadozások csak északkeleten fordulhatnak elő a felhőzetben, s ott a csapadék kialakulási valószínűsége is itt kisebb. A szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 7-13, nappal pedig 12-19 fok között várható a hőmérséklet.

hirdetés

Pénteken is felhős időre van kilátás, de északkeleten már naposabb időszakok is lehetnek. Délen, délnyugaton további eső is nagyobb eséllyel fordulhat elő. A szelet élénk, erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet a hajnali 3-12 fokról napközben 12-19 fokra emelkedik.

Szombaton naposabb, szárazabb idő várható, de délen és délnyugaton még felhősebb lehet az ég. A szelet élénk, erős lökések is kísérhetik. Hajnalban 0 és 10, nappal a legmelegebb órákban pedig 12 és 18 fok között várható a hőmérséklet.

Vasárnap délen lehet több felhő az égen, s északabbra haladva több napsütés várható. Helyenként még előfordulhat zápor, zivatar is. A szelet élénk, néhol akár erős széllökések is kísérhetik. A hőmérséklet a hajnali 0-9 fokról délutánra 13 és 18 fok közé melegedhet.

(A borítókép forrása: pixabay.com / pieonane)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés