Időjárás

Inkább esőre, mintsem hóra számíthatunk karácsonykor

hirdetés

Az előttünk álló héten inkább eső formájában jelentkezik majd a csapadék, mintsem hóként, s ez igaz a karácsony napjaira is.

Inkább esőre, mintsem hóra számíthatunk karácsonykor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn borongós, szürke időre számíthatunk általában, napközben azonban a Kőszegi-hegység kilóghat a rétegfelhőzetből. Előfordulhat helyenként szitálás, illetve a déli megyékben délelőtt néhol gyenge intenzitású eső is. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. Nappal a legmelegebb órákban 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 1 és 4 fok közé hűl le a levegő.

Kedden általában erősen felhős, borult idő lesz, és az északi megyékben, valamint a Dunától keletre többfelé várható eső is, míg máshol csak helyenként kell gyenge szitálásra számítani. A hőmérséklet éjszakai minimuma 1 és 4, a nappali maximuma pedig 3 és 8 fok között alakul.

Szerdán eleinte erősen felhős, borult idő lesz, napközben azonban az északkeleti tájak kivételével átmenetileg a felhőzet csökkenhet, felszakadozhat. Keleten és északkeleten eshet némi eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 6 és 13 fok között várható.

Csütörtökön erősen felhős, borult ég képe tárulhat elénk, s már a nap első felében is előfordulhat eső, zápor, ami idővel egyre többfelé lesz tapasztalható. A szél is többfelé megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 6 és 14 fok között várható.

Pénteken egész nap erősen felhős, borult lesz az ég, de estétől északnyugat felől a felhőzet szakadozni kezdhet. Eleinte többfelé, majd egyre inkább csak délen csapadékra is számítani lehet, amely leginkább eső formájában jelentkezik, de a hegyvidéki területeken, illetve a délnyugati, déli megyékben havas eső vagy hóesés sem kizárt. A szél megerősödhet, és a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. Éjjel a leghidegebb órákban 0 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, majd nappal 2 és 7 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton északnyugat felől a felhőzet tovább szakadozik és csökken, napközben pedig gomolyfelhő-képződésre és felhőátvonulásokra is lehet számítani, valamint helyenként kialakulhatnak hózáporok is. Nagy területen erős lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 0 és +4 fok között valószínű.

Vasárnap változóan felhős idő lesz, s csapadék sem valószínű, ellenben a szél megélénkülhet, sőt, helyenként erős széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet éjszakai minimuma -7 és 1, a nappali maximuma pedig 1 és 5 fok között alakul.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés