hirdetés
Időjárás

Inkább a hétvége második felében lehet naposabb idő

hirdetés
Noha az elmúlt napokban meglehetően szép, tavaszias volt az idő, sajnos éppen a hétvégén már valamivel több felhő lesz az égen. Azért a hőmérséklet még így is 10 fok körül, vagy e felett alakulhat.
Felhők
A hétvégén már több felhő lehet az égen (Forrás: pixabay.com / Peggy_Marco)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor is napközben. Késő délután azonban észak felől a felhőzet csökkenni kezd, és lassan megszűnik a csapadék. Többfelé megélénkül, s gyakran meg is erősödik az északi, északnyugati szél, valamint néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. Nappal a legmelegebb órákban 9 és 15 fok várható, majd késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő. 

Szombaton napközben a gomolyfelhők mellett a magas- és középszintű felhőzet is megnövekszik, amelyek a napsütést szűrik majd, ám csapadék alapvetően nem várható. A nyugati, délnyugati határvidéken ellenben egy-egy zápor előfordulhat. A szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 9 és 14 fok között alakul.

hirdetés

Vasárnap reggelre a magas- és középszintű felhőzet feloszlik, így napközben már derült, vagy gyengén felhős, napos és száraz időre van kilátás. Többfelé megélénkülhet a keletire, délkeletire forduló szél. Éjszaka a leghidegebb órákban jobbára +2 és -5, nappal a legmelegebb órákban pedig 7 és 12 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019