hirdetés
Időjárás

Ismét előfordulhatnak zivatarok néhol az országban

hirdetés
A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a nap első részében szerdán kialakulhatnak zivatarok, másfelé főként csütörtökön reggel pedig ködre lehet számítani.
Őszi eső
A nap első felében csapadék, illetve akár zivatar is várható (Forrás: pixabay.com / congerdesign)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az éjszaka képződött sűrű köd, amely főként az Északi-középhegység völgyeit és annak előterét érinti, a délelőtt folyamán várhatóan megszűnik. 

Mindeközben azonban a reggeli és délelőtti órákban nyugaton kialakulhat egy-egy zivatar. 

hirdetés

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre: 

  • Zala megye,
  • Vas megye,
  • Veszprém megye,
  • Győr-Moson-Sopron megye.

Csütörtökre a köd miatt Nógrád és Győr-Moson-Sopron megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. 

Ma egyébként az előrejelzés szerint nyugat felől átmenetileg tovább növekszik, ám eközben szakadozik is a felhőzet, és esőre, záporra elsősorban a középső vidékeken lehet számítani. A nap első felében a nyugati megyékben nem kizárt egy-egy zivatar sem. A szél megélénkülhet, és az Észak-Dunántúlon néhol meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, majd késő estére 8 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön reggel főként az északi völgyekben lehetnek ködfoltok, napközben pedig a felhőzet csökkenésére és többórás napsütésre lehet számítani. Éjszaka a leghűvösebb órákban 6-12, nappal a legmelegebb órákban pedig 18-24 fok várható. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019