hirdetés
Időjárás

Ismét hűvösebb idő érkezik a héten

hirdetés
A hét végéhez közeledve fokozatosan egyre hűvösebb lesz majd az idő, és olykor csapadék is kialakulhat.
Hűvös idő
A héten hűl valamelyest az idő (Forrás: pixabay.com / Albrecht Fietz)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn nagyrészt derült vagy kissé felhős idő ígérkezik csapadék nélkül, időnként azonban megélénkülhet az északkeleti szél. Nappal a legmelegebb órákban 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő. 

Kedden gyengén felhős, ám csapadékmentes és napos időre van kilátás, ellenben a szél helyenként megélénkülhet. A hőmérséklet éjszakai minimuma 10 és 14, a nappali maximuma pedig 27 és 32 fok között várható. 

hirdetés

Szerdán a több órás napsütés mellett gomoly- és fátyolfelhők lesznek az égen, csapadék viszont még nem várható. Néhol a délkeleti szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27 és 32 fok között várható.

Csütörtökön némi napsütés ugyan még várható, de azon felül egyre felhősebb időre lehet számítani, és zápor, zivatar is egyre többfelé fordulhat elő. A szél északira fordul és sokfelé megélénkül, míg a zivatarok térségében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában 26 és 31 fok között alakul majd.

Pénteken északnyugat felől csökken a felhőzet, és általában több órára is kisüt a nap, ám napközben még több gomolyfelhő képződésére is van esély a Duna–Tisza közén. Eleinte délen, napközben pedig főleg a Duna–Tisza közén és északkeleten lehet záporra, zivatarra számítani. Nagy területen megerősödik, s helyenként viharossá is fokozódhat a szél. Éjjel a leghidegebb órákban 4 és 12, nappal a legmelegebb órákban pedig 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. 

Szombaton gyengén felhős, napos idő ígérkezik, általában csapadék nélkül. A Tiszántúlon azonban sokfelé élénk széllökések is előfordulhatnak, míg másfelé általában mérsékelt marad a légmozgás.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 18 és 23 fok között alakul.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, ami mellett egyre több fátyolfelhőre is számítani lehet. Csapadék már nem valószínű, de a szél főleg az Észak-Dunántúlon megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 21 és 26 fok között valószínű.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019