hirdetés
Időjárás

Javarészt derült idő lesz a héten

hirdetés
A héten alapvetően derűs, napsütéses időre lehet számítani, és a hőmérséklet is gyakran jóval 10 fok felett alakul majd a legmelegebb órákban.
Tulipán
Kellemes, tavaszias idő lesz a héten (Forrás: pixabay.com / NickyPe)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn túlnyomóan derült, száraz idő lesz, és legfeljebb csak kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést. Többfelé megélénkülhet, s néhol meg is erősödhet a szél. Nappal a legmelegebb órákban 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -3 és +4 fok között alakul a hőmérséklet. 

Kedden napközben többórás napsütés ígérkezik, több felhőre a nyugati és északkeleti megyékben lehet számítani. Éjszaka a leghidegebb órákban -5 és +2, nappal a legmelegebb órákban pedig 11 és 16 fok között alakul majd a hőmérséklet. 

hirdetés

Szerdán reggel a pára- és ködfoltok feloszlása után napos, gomolyfelhős idő várható, azonban elvétve futó zápor is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 14 és 19 fok között valószínű.

Csütörtökön a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően gomolyfelhős, napos idő lesz, és elvétve előfordulhat futó zápor is. Éjszaka a leghidegebb órákban 0 és +6, nappal a legmelegebb órákban pedig 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően többnyire gomolyfelhős, napos idő lesz, s néhol futó zápor is előfordulhat. A hőmérséklet éjszakai minimuma 1 és 7, a nappali maximuma pedig 15 és 20 fok között várható. 

Szombaton a felhőzet megnövekszik és megvastagszik, majd egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor, és néhol zivatar, estefelé pedig itt-ott akár havas eső, hó is. Többfelé megerősödhet az északi, északnyugati szél is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 12 és 19 fok között valószínű.

Vasárnap a felhőzet csökken és felszakadozik, a tartós csapadék pedig megszűnik. Napközben már javarészt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk néhol záporral, s a hegyekben hózáporral. Többfelé megerősödik az északias szél. Éjszaka a leghidegebb órákban -5 és +4, nappal a legmelegebb órákban pedig 4 és 9 fok között alakul majd a hőmérséklet. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019