hirdetés
Időjárás

Kellemes, tavaszi időnek nézünk elébe a héten

hirdetés
Az előrejelzés alapján ezen a héten viszonylag sok napsütésre és gyakran akár 10 fok feletti hőmérsékletre is számíthatunk.
Hóvirág
Kellemes, tavaszi idő vár ránk ezen a márciusi héten (Forrás: pixabay.com / Andreas Göllner)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a középső országrészben gomolyfelhők lehetnek az égen, s azok délutánra már jelentősebben is takarhatják a napot, ugyanakkor a keleti határnál végig felhős lehet az ég, míg a Nyugat-Dunántúlon a délutáni órákban kezdhet felhősödni az ég. Nyugaton este gyenge eső előfordulhat, egyébként nem kell csapadékra számítani. Nappal a legmelegebb órákban 9 és 14, éjszaka a leghűvösebb órákban pedig 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet. 

Kedden valamennyi napsütésre is számítani lehet a változóan felhős ég mellett, ellenben nyugaton a hajnali órákban még előfordulhat eső is. A szél is megélénkülhet, s néhol meg is erősödhet. Éjszaka a leghidegebb órákban -3 és +4, nappal a legmelegebb órákban pedig 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet. 

hirdetés

Szerdán éjjel erősen megnövekszik, majd délelőtt északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, s végül több órás napsütésre is van esély. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, és a szél is többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet  pedig 10 és 18 fok között valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, azonban a délnyugati szél többfelé megélénkül, és néhol meg is erősödik. Éjszaka a leghidegebb órákban 3 és 9, nappal a legenyhébb órákban pedig 15 és 20 fok között alakul majd a hőmérséklet. 

Pénteken északnyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan kialakulhat eső, zápor is, valamint a szél is többfelé megerősödik. A hőmérséklet éjszakai minimuma 3 és 8, nappali maximuma pedig 10 és 18 fok között alakul. 

Szombaton a nap első részében még nagyrészt erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől kezd felszakadozni a felhőzet. Éjjel még több helyen is előfordulhat eső, záporeső, amelyre napközben már főleg csak keleten kell számítani. Többfelé megélénkül, s helyenként meg is erősödik az északi szél. Éjjel a leghidegebb órákban 1 és 6, nappal a legmelegebb órákban pedig 9 és 14 fok között várható a hőmérséklet. 

Vasárnap általában kevés lesz a felhő, ám északon és keleten átmenetileg felhősebb lehet az ég. A szél többfelé megélénkül, és néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 9 és 14 fok között alakul.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019