Időjárás

Lehűlés érkezett a hétvégére

A hétvégére hűvösebb idő érkezett, azonban leginkább pénteken lesz csak csapadékos az időjárás.

Lehűlés érkezett a hétvégére
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken folytatódik az erősen felhős, borult idő, azonban a felhőzet már nem lesz teljesen összefüggő, és északnyugat felől határozottan csökkenni is kezd. Többfelé kialakulhat eső, zápor, illetve elsősorban az Alföldön zivatar is. A csapadék délutántól északnyugat felől szűnni kezd. A szél élénk, néhol erős is lehet. Nappal a legmelegebb órákban általában 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton reggel még kevésbé lesz felhős az ég, de az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében lehetnek erősen felhős területek is. Napközben északkeleten és nyugaton lehet felhősebb az ég, azonban még itt is kisüthet több órára a nap. A szél megélénkülhet az ország középső harmadában. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 8 és 16 fok körül lesz, amiről nappalra 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap az ország északkeleti részén és a Dunántúlon több, máshol kevesebb felhő lesz az égen. Helyenként még előfordulhat eső, zápor is. A szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában 19 és 24 fok között várható.

(A borítókép forrása: pixabay.com / SplitShire)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés