hirdetés
Időjárás

Nagyrészt marad a napos idő a hosszú hétvégén is

A hosszú hétvégén is marad általában a kellemesen őszies idő, azonban hétfőn már valamivel felhősebb lehet az ég.

Nagyrészt marad a napos idő a hosszú hétvégén is
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken délelőtt feloszlanak az éjjel képződött ködfoltok, megszűnik a párásság, s túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható. A szél olykor megélénkülhet a Baja-Győr vonal széles sávjában. Nappal 13 és 17, késő este pedig -1 és +10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton is derült vagy gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható az éjjel képződő köd és rétegfelhőzet feloszlása után. Több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik a szél. A hajnali -3, +7 fokról délutánra 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap hajnalra is többfelé képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, miután azonban ezek feloszlanak, javarészt több órás napsütésre számíthatunk. A Dunántúl fölé azonban egyre több fátyolfelhő érkezik. A szelet kísérhetik élénk, helyenként erős széllökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 12 és 17 fok között alakul.

Hétfőn a nap első felében változóan, később azonban erősen felhős idő várható, majd estétől szinte mindenhol beborul az ég. Csapadék elsősorban délutántól, estétől fordulhat elő nyugat felől indulva. Sokfelé megélénkül, és az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a szél. A hőmérséklet hajnali minimuma -3 és +9, a nappali maximuma pedig 9 és 18 fok között alakul.

hirdetés

(A borítókép forrása: pixabay.com / HeungSoon)

code block


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés