hirdetés
Időjárás

Némi lehűlést is hoz az előttünk álló hét

hirdetés
Ezen a héten eleinte némi lehűlésre lehet számítani, majd a hét végén ismét akár 15 fokig is melegedhet a levegő nappal.
Eső
A hét több napján is előfordulhat eső (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn változóan felhős lesz az ég, és némi napsütés is várható majd, azonban este már esetleg csapadék is kialakulhat. Többfelé megélénkül, s a Dunántúl déli felén időnként meg is erősödhet a szél. Nappal a legmelegebb órákban 10 és 18 fok között várható a hőmérséklet, majd késő estére 3 és 11 fok közé hűl le a levegő. 

Kedden reggelig még erősen felhős lesz az idő, délután azonban a délnyugati területek kivételével napsütés is ígérkezik a felhőzet csökkenése, felszakadozása után. Elsősorban északon elszórtan kisebb eső, zápor is kialakulhat, és a szél is megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 9 és 15 fok között valószínű.

hirdetés

Szerdán eleinte kevés felhő lesz az égen, majd nyugat felől megnövekszik, s déltől meg is vastagszik a felhőzet. Délutántól egyre többfelé eredhet el az eső, de estétől már néhol havas eső sem kizárt. Megélénkül, s helyenként meg is erősödik a szél. A hőmérséklet éjszakai minimuma -3 és +4, a nappali maximuma pedig 8 és 12 fok között alakul. 

Csütörtökön hajnalban északnyugat felől a felhőzet felszakadozik, s így idővel napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. A nap első felében ugyanakkor még előfordulhat elsősorban keleten zápor, a hegyekben pedig hózápor is, illetve a szél is többfelé megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 6 és 11 fok között valószínű.

Pénteken átmenetileg megnövekszik a felhőzet, ám néhány órás napsütésre mindenhol van kilátás. Elszórtan előfordulhat zápor, s az északi részeken néhol hózápor is. Többfelé megélénkül, s később megerősödik, illetve néhol viharossá is fokozódik majd a szél. Éjszaka a leghidegebb órákban +2 és -5, nappal a legmelegebb órákban pedig 4 és 10 fok között várható a hőmérséklet. 

Szombaton erősen vagy közepesen felhős idő ígérkezik helyenként záporokkal, de néhány órára azért a nap is kisüthet. Többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 6 és 12 fok között valószínű.

Vasárnap javarészt erősen felhős lesz az ég, és több helyen alakulhat ki eső, zápor is, továbbá a szél is erős, néhol viharos lehet. Éjszaka a leghidegebb órákban 3 és 8, nappal a legenyhébb órákban pedig 9 és 15 fok között alakul majd a hőmérséklet. hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019