hirdetés
Időjárás

Pénteken még nem sok, a hétvégén viszont több napsütésre is számítani lehet

hirdetés
A hétvégén viszonylag meleg, gyakran napsütéses időre számíthatunk, ehhez azonban előbb még át kell vészelnünk a pénteki nap eleinte igencsak borongós időjárását.
Hóvirág
A hétvégén viszonylag sok napsütésre számíthatunk (Forrás: pixabay.com / Manfred Richter)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek délelőttig erősen felhős vagy borult idő várható, valamint többfelé eső, zápor, s az északkeleti területeken néhol havas eső, havazás is előfordulhat. Később északnyugat felől fokozatosan megszűnik a tartós csapadék, és felszakadozik a felhőzet, így legalább kevéske napsütésre számítani lehet. Délután előfordulhat néhol futó zápor, északkeleten hózápor, s a Dunántúlon helyenként zivatar is. Többfelé megerősödik a szél, a Dunántúlon pedig akár viharos széllökések megjelenésével is számolni kell. Nappal a legmelegebb órákban 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő. 

Szombat reggelre elsősorban keleten átmeneti köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, majd napközben már csak némi gomoly-és fátyolfelhő zavarhatja meg a napsütést. Néhol megélénkülhet a szél, ellenben csapadékra nem kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 6 és 12 fok között alakul.

hirdetés

Vasárnap reggelre több helyen is köd vagy rétegfelhőzet képződhet, amely napközben oszlik ugyan, de a fátyolfelhőzet vastagodni kezd. Csapadék nem várható, ugyanakkor többfelé megélénkül, és elsősorban a Dunántúl északi felén helyenként meg is erősödhet a szél. Éjszaka a leghidegebb órákban -3 és +3, nappal a legmelegebb órákban pedig 7 és 14 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019