hirdetés
Időjárás

Szél és eső miatt adott ki figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat

Viharos szél lehet szerda estig az ország egyes területein, emellett van, ahol nagyobb mennyiségű esőre is számítani lehet.

Szél és eső miatt adott ki figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a Dunántúlon és az északkeleti területeken szerda estig viharos szél várható, melynek ereje 60-80, de kedden a Dunántúlon akár 90 km/h körüli is lehet. Kedden éjjel ugyan veszíthet erejéből a szél, azonban tartósan csak szerda estétől mérséklődik a légmozgás.

Az előrejelzés szerint holnap éjfélig átlagosan 10 mm közeli csapadék várható, ám Budapest tágabb környezetében, az Észak-Alföldön, illetve az Északi-középhegység térségében 20-30 mm csapadék is eshet, lokálisan pedig ennél több is összegyűlhet.

Az eső mellett akár vegyes halmazállapotú csapadék, s kezdetekben a magasabban fekvő területeken, majd később síkvidéken az intenzívebb csapadék hó formájában is jelentkezhet, amely a 300-400 méter feletti helyeken néhol többé-kevésbé meg is maradhat.

A meteorológiai szolgálat másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki erős szél veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

Győr-Moson-Sopron megye,

Zala megye,

Vas megye,

Veszprém megye.

Emellett a szél miatt elsőfokú (sárga) a figyelmeztetés a következő megyékben:

Komárom-Esztergom megye,

Fejér megye,

Somogy megye,

Borsod-Abaúj-Zemplén megye,

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

A kiadós csapadék miatt az alábbi megyékre vonatkozóan van érvényben elsőfokú figyelmeztetés:

Komárom-Esztergom megye,

Fejér megye,

Pest megye,

Nógrád megye,

Heves megye,

Jász-Nagykun-Szolnok megye,

Borsod-Abaúj-Zemplén megye.


hirdetés

További híreink
hirdetés