hirdetés
Időjárás

Változékony, őszies idő várható a héten

A héten hűvös idő várható, napsütéses és felhősebb időszakokra azonban egyaránt lehet majd számítani.

Változékony, őszies idő várható a héten
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délig erősen felhős, illetve borult lesz az ég, majd délutántól egyre nagyobb területen szakadozik fel és csökken a felhőzet. Eleinte még előfordulhat eső, zápor, a szelet pedig élénk lökések kísérhetik. Nappal a legmelegebb órákban 9 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Kedden többnyire napos, gomolyfelhős idő lesz csapadék nélkül, s a reggelre megjelenő ködfoltok még délelőtt megszűnnek. A szél időnként megélénkülhet. A hajnali -4, +5 fokról nappal 8 és 13 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán az éjjel képződő ködfoltok zöme megszűnik napközben, és a legtöbb helyen kisüt a nap is. A szél időnként megélénkülhet. A hőmérséklet hajnali minimuma -3 és +5, a nappali maximuma pedig 7 és 14 fok között várható.

Csütörtökön délelőtt az éjjel képződött ködfoltok zsugorodnak, s nagy részük meg is szűnik, így kisüt a nap. Néhol szitálás és kisebb eső előfordulhat, azonban számottevő csapadékra nem kell számítani. A hőmérséklet minimuma -3 és +5, a nappali maximuma pedig 9 és 15 fok között alakul.

hirdetés

Pénteken is várható pár órás napsütés a ködfoltok megszűnése és zsugorodása után, és legfeljebb csak elvétve fordulhat elő kisebb eső vagy szitálás. A szél megélénkülhet, és a Dunántúlon meg is erősödhet. A hajnali -3, +5 fokról délutánra 7 és 13 fok közé melegszik az idő.

Szombaton az éjszaka képződő ködfoltok nagy része megszűnik, és napsütéses időre számíthatunk. Időnként megélénkülhet az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 7 és 12 fok között valószínű.

Vasárnap napos, gomolyfelhős idő lesz a ködfoltok megszűnését követően, helyenként azonban kialakulhat zápor. A szél időnként megerősödik. A hőmérséklet éjszakai minimuma -4 és +3, a nappali maximuma pedig 8 és 13 fok között alakul.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés