hirdetés
Időjárás

Villámcsapás és kidőlt fák miatt is hívták a tűzoltókat

hirdetés
Kedden sok munkát adott a vihar a tűzoltóknak Bács-Kiskun megyében, közben viszont szerdán is zivatarokra és csapadékra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.
Vihar - Felhőszakadás volt Soltvadkerten
A soltvadkerti régi malom viharban leszakadt teteje 2020. augusztus 4-én. Az orkán erejű széltől a tetővel együtt leszakadt a nagyfeszültségű felsővezeték is, így a város egy része áram nélkül maradt. MTI/Donka Ferenc
hirdetés

Bács-Kiskun megyében több mint 80 bejelentés érkezett kedden a megyei műveletirányírási ügyeletre a katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint. 

Gépjárművek kerülgetik a viharban kidőlt fákat és leszakadt ágakat az 54-es főúton Bócsa határában 2020. augusztus 4-én.  MTI/Ujvári Sándor 

hirdetés

A tűzoltóknak elsősorban kidőlt fák, letört ágak miatt volt dolga, azonban volt olyan helyszín is, ahová villámcsapás miatt, illetve vízeltávolításhoz kellett kivonulniuk. Egyebek mellett Soltvadkerten, Kecelen, Bócsán, Császártöltésen és Kiskőrösön is akadtak viharkárok, melyek felszámolásához a tűzoltók segítségére volt szükség. 

A bejelentések azonban még a közlemény kiadását követően is érkeztek, miközben a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán. 

Gépjármű közlekedik heves záporban Soltvadkerten 2020. augusztus 4-én.MTI/Ujvári Sándor 

A meteorológiai szolgálat mindeközben a szerdai napon is zivatarok veszélyére figyelmeztet. Mint írják, reggel még északkeleten és esetleg a Dél-Alföldön, napközben pedig inkább délnyugati, déli tájakon fordulhat elő zivatar. 

Heves zivataroknak immár csekély az esélye, viszont felhőszakadás, átmeneti szélroham és jégeső is kísérheti a zivatarokat. 

Az intenzív záporokat főként a Dunántúl déli részein tartósabb eső válthatja, ahol területi átlagban, az éjjeli esőzést is hozzávéve, több tíz milliméter eső is összegyűlhet.

A kora délutáni órákig 60-65 km/órás széllökések is kísérhetik az északi szelet. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019