hirdetés
Időjárás

Záporok, zivatarok zavarhatják meg olykor a napsütést a hétvégén

Alapvetően sok napsütésre számíthatunk a hétvégén, azonban a meleget és jó időt időnként záporok, zivatarok szakíthatják meg.

Záporok, zivatarok zavarhatják meg olykor a napsütést a hétvégén
hirdetés

Pénteken az ország nagy részén napsütéses idő lesz gomolyfelhő-képződéssel, elszórtan pedig zápor és zivatar is kialakulhat. Ez utóbbiakra a Dunántúlon és a Dél-Alföldön a legnagyobb az esély. A szél többfelé megélénkül, és a zivatarok környékén lehetnek erős, viharos széllökések is. Nappal a legmelegebb órákban 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, majd késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton általában több órára kisüt a nap, de este és az éjszaka első felében átmenetileg lehet vastagabb is a felhőzet. Napközben még csak helyeként várható zápor, zivatar, de éjjel egy szakadozott hidegfront csapadéksávja vonul át az ország felett, ami északról délkelet felé haladva záporok, zivatarok kialakulásával járhat együtt. A hőmérséklet minimuma 17, a maximuma pedig 18 fok körül várható.

Vasárnap hajnalban észak felől csökken a felhőzet, így napközben a sok napsütés mellett csak felhőátvonulásokra kell számítani. Keleten lehet több gomolyfelhő az égen. A szombaton érkező hidegfront szakadozott csapadéksávja reggel délkelet felé elhagyja az országot, de helyenként még napközben is előfordulhatnak záporok is, különösen keleten. Éjszaka 16, nappal pedig 25 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink