hirdetés
Külföld

Ál-határátkelőt létesített egy embercsempész Oroszországban

hirdetés
Trükkös embercsempészési módszerekről már hallhattunk eddig is, azonban egy Oroszországban ténykedő embercsempész e téren valósággal „szintet lépett”, és tökéletesen átverte a Finnországba vágyakozó migráns munkásokat.
Oroszország
Egy oroszországi fenyvesben csípték el a migránscsoportot (Forrás: pixabay.com / barbos2514)
hirdetés

Őrizetbe vettek egy férfit Oroszországban, amiért ál-határátkelőhelyet létesített, és elhitette négy migráns munkással, hogy segítségével Finnország területére léptek – derül ki a BBC cikkéből. 

Miután elérték a határátkelőhelynek álcázott területet, az embercsempész magára hagyta a csoportot, akik abban a hitben voltak, hogy már az Európai Unió területén járnak, ám akik valójában csak az oroszországi Viborg település mocsaras, erdős vidékein bolyongtak. 

hirdetés

Egy idő múltán aztán valóságos határőrökkel is találkozott a négy dél-ázsiai férfi, akiktől megtudták, hogy valójában még mindig Oroszországban vannak. 

Az átverésért az embercsempész mindamellett elég busás összeget, fejenként több mint 10 ezer eurót kért el. 

A lebukást követően a négy migráns munkást és az embercsempészt is őrizetbe vették november huszonnyolcadikán. 

Szerdán a szentpétervári bíróság mindegyik Finnországba igyekvő férfira bírságot szabott ki, valamint kiutasításukat rendelte el. Náluk súlyosabb büntetés elébe nézhet a csalással is vádolt embercsempész, akinek pere még folyamatban van. 

Hogy a csaló mely országból származott, azt egyelőre a hatóságok nem közölték. 

A négy férfi őrizetbe vételéről felvétel is készült: eszerint éjjel a sötétben, fenyőfák között egy erdős részen fogták el őket az orosz határőrök. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019